onsdag 16 november 2011

Att frysa ner ägg

Läser i DN om möjligheten att kunna frysa ägg för framtida användning. Självklart finns det de som kritiserar detta men jag ser det som en fantastisk möjlighet. Det hade nog kunnat vara en möjlighet för mig. När jag fick min MS-diagnos så blev jag upplyst om alla bromsmediciner som fanns. När jag sedan nämnde att vi vill ha barn då fanns det inga alternativ längre. Det finns inga studier så man vet inte hur det påverkar framtida barn. Så jag får snällt vänta med bromsmediciner tills jag har fått de barn jag vill ha. Jäkla skit att vi är sådana som har extra svårt då. Att frysa ner ägg för framtida ivfer hade jag kunnat gjort i så fall så att jag kunde sätta igång med bromsmediciner direkt. Det finns ju en massa sjukdomar där det här skulle kunna vara aktuellt. Antar att det kommer att kosta en del så jag tror inte att det är något som många vanliga människor kommer att göra bara för att det går. Jag tycker det är bra att möjligheten kommer att finnas.

2 kommentarer:

  1. Det vore väl toppen om man kunde få göra det! Finns ju alltid folk som tror att det kommer att missbrukas och därför röstar emot. Men det är nog bara folk som har haft LÄTT för att få barn som tänker så! Vore väl kanon för alla som behöver behandlingar som slår ut reproduktionsmöjligheterna!!
    Hur viktiga är bromsmedicinerna vid MS? Jag kan inget om MS... klarar du dig bra utan dem än så länge eller är det bättre ju tidigare du kan börja med dem?
    Hoppas att ni får barn snart så att du kan ta hand om dig och MS:en!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Håller med dig, de som gnäller har nog kunnat skaffa barn utan problem. Vad gäller min MS så är det bäst att börja med bromsmediciner så tidigt som möjligt. Jag har fått annan medicin under tiden men det är ingen bromsmedicin utan en som påverkar på annat sätt. Det är inte alla läkare som tror på den medicinen men det känns i alla fall bättre än att inte få någonting. Är ju medveten att det är en risk jag tar att vänta med mediciner men jag har hittills haft en lindrig form av MS. Hade det varit värre så hade vi nog tänkt om avseende bromsmediciner och andra barnet.

    SvaraRadera